Hospice


A hospice speciális szellemiség, filozófia, amely a gyógyíthatatlan betegek humánus ápolásán, gondozásán túl, magas színvonalú lelki és szociális támaszt nyújt. Az ellátás kiterjed a család, a hozzátartozók támogatására is.
Szervezetünk munkatársai a beteg személy emberi méltóságát élete utolsó percéig tiszteletben tartja és a hospice gondozás filozófiája mellett elkötelezett.

Alapítványunk otthoni hospice ellátást végez OEP finanszírozással Budapest VII. VIII. IX. X. XIX. XX. XXIII. kerületeiben és Pest megyében: Ráckeve és környéke, Albertirsa, Alsónémedi, Nagykovácsi,Remeteszőlős, Tinnye, Szentlőrinckáta, Lórév, Mikebuda, Csemő, Páty, Perbál, Telki, Tök, Makád, Szigetbecse
A komplex  otthoni palliatív kezeléseket elsősorban aktív kezelésben már nem részesülő daganatos betegek vehetik igénybe leginkább már terminális állapotban, amikor a cél a fájdalmak és kínzó tünetek enyhítése, az életminőség javítása. Definíciószerűen; a terminális állapot bármely betegség azon időszaka, amikor az ismert és alkalmazott gyógyító kezelések ellenére a beteg állapota hanyatlik, a betegség megállíthatatlanul halad előre és hosszabb vagy rövidebb idő alatt a beteg életét követeli.( ez az időszak a 12 hónapot is meghaladhatja)

Az otthoni hospice ellátás 50 napra rendelhető el, amit további 2x 50 nappal meg lehet hosszabbítani!

Elrendelhető tevékenységek:

  • szakápolás
  • gyógytorna
  • elektroterápia
  • diétás gondozás tanácsadás (dietetikus)
  • tartós fájdalomcsillapítás
  • mentálhigiénés gondozás tanácsadás ( pszichológus )
  • szociális tevékenység szervezése
  • gyógyszerelés tervezése, ellenőrzése ( palliatív jártasságú orvos)

Híd Hospice Alapítvány - Közhasznúsági jelentés 2011
Híd Hospice Alapítvány - Eredménykimutatás 2011

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet - 2012
Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet - 2013

 
 
 
 
     
Schwester Kft --- Copyright 2007 --- Minden jog fenntartva.
Magunkról Szolgáltatásaink Rehabilitáció Hospice Minõségbiztosítás Elérhetõség